FINO saingan baru SCoopy..

FINO saingan baru SCoopy..

http://2.bp.blogspot.com/_fc7SsiuL7NE/Si3c92jfGpI/AAAAAAAACMg/1lkxnqvN8Uk/s400/yamaha-fino-2009-06.jpg
FINO saingan baru SCoopy..

http://3.bp.blogspot.com/_fc7SsiuL7NE/Si3c3sXBwlI/AAAAAAAACMQ/nR_oUyFGNj0/s400/yamaha-fino-2009-04.jpg
FINO saingan baru SCoopy..


Vocalist group 'Slank' Kaka, claiming absurdly pleased when he learned he was offered a unit of Yamaha Fino by PT Yamaha Motor Kencana Indonesia (YMKI).

Not without reason, given the automatic scooter (scooter) This retro is the only one issued by Yamaha not only in Indonesia but in the whole world.

"Due to this special edition Fino we also Dab Slank logo on the body. Maybe it's the only Yamaha Fino Slank in the world," I am General Manager of Promotion and Motor Sport YMKI, Bambang Asmarabudi when met at the Factory Yamaha, Bekasi, West Java, Wednesday (30/06/2010).

Meanwhile, when the veil of a special edition of the Yamaha Fino was opened, Kaka looks so happy to wait a long time without directly up the scooter and attention to every detail. "Seneng really, like a child who can present new," said Kaka.

He admitted during this indeed infatuated with retro-style scooter. "So when given this bike, let alone his Slank logo and know this is probably the only one in the world, clearly excited about," he added.

Kaka says this motor will always he used to walk everyday. "If I need to enter the mall parking lot in the lobby with my Harley," he concluded
Listen
Read phonetically

TARUNG DRAJAD MIO-ZR VS HONDA BEAT.. who is the winner?

http://4.bp.blogspot.com/_1d1OMhUPzz8/SoefFWW1f-I/AAAAAAAABuM/XQ5mqmj-bRY/s400/yamaha+Mio+-Zr.jpg
modifikasi mioZR

http://2.bp.blogspot.com/_9hwySBBk82I/Sfd5l-1ZwHI/AAAAAAAAAZ0/Sqeoj0uXFGw/s320/Yamaha+mio+ZR+modification.png
Mio ZR modified

http://3.bp.blogspot.com/_f85BwuqriDE/SbPHWBvhrXI/AAAAAAAAAGo/jRUk8mRHdTc/s320/Mio+ZR+black.jpg
Yamaha Mio dari pabrikan


YAMAHA MIO ZR:
Cause still fresh-looking, Oto2 grimy from tabloid Otomodify (20th edition february 2009) is the result of home modifications modif-It Ride from Bangkok, Thailand. Change the plasticity of the use bodifiberglass and new innovations. To make the body look fuller, the left-right headlamp was given 'flesh' that resembles a shield and the decks are also given a shield similar to a motorcycle duck. Other innovations in the use of contrived nungging custom seat to accommodate exhaust and rim size. For the legs, rims 17 inch bar combined with a fat 120/60-17 tire make appearances more solid substance. Because using a gambot wheels, the rear or CVT machine must be pushed back a bit so as not fixed frame. A unique, Komdej moge install fender style undertail and exhaust a model but pointed ellipse and jutted to the side.

http://4.bp.blogspot.com/_mFsX2_n1RGc/S8wRidr811I/AAAAAAAACtU/8zxi7Z6jmSk/s400/honda-beat.jpg
Honda Beat dari pabrikan

http://2.bp.blogspot.com/_qix_uBP9u-8/TG_nc9wVOzI/AAAAAAAABrY/L_Ow80h4VWg/s400/beat+keren+(modofiaksimotor.blogspot.com).jpg
haeil modifiaksi honda beat

http://3.bp.blogspot.com/_mFsX2_n1RGc/S8wRisjmAiI/AAAAAAAACtc/D-1OJ6GYcm8/s400/Honda-Beat-modifikasi.jpg
honda beat orange mantaf


HONDA BEAT:
Because he had long been circulating in the country, of course, take a little modification Oto2 expert. This matic native of Lamongan, East Java belongs Djamaluddin. Modifnya done by the workshop Agustin Sierra-Alpha from Surabaya.
What is so point advantage from the rear suspension that is unique with adjustable system. It means to go up and down as you wish, with the help of dynamo and storage battery 12 volt. Agus utilize the power rectifier-owned satellite dish that is dynamo powered 12 volt 70 watts. Long as the original 1.2 m parabolic antenna power is cut to only about 30 cm.
System installation sliding model, manufactured swing arm made from 2 cm thick iron plate. Swing arm 1.2 m long and fitted with rails slinding thereon. Rail has a 30 cm long linked with knock down power as parabola. As the wheels themselves are made of electric welded pipe 3 mm 8 mm adapter plate holder of power parabola. Bolted L model as much as 6 units.
Applications adjustable suspension is able to make the stern up and down as far as 15 cm of soil. While the dual up-side down LHK static perched on the swing arm handmade. Settings dumpingnya rebounds and handed down the key, even a remote application is also used. Total general almost Rp. 3 million to realize this adjustable suspension.
Wheel base of the original Beat Agus memolorkan short but up to 2.33 m. Retreated with an additional 33 cm of pipe material type 4 × 2 box. Make CVT 100 cc engine molor back, so changed completely automated driving.
In diknock axle gear down the back of the timings L300 and distribute power to the wheels, flywheel application of L300.
Perforated rim more advanced technology, Alpha Siera wear rim-owned Kia Visto ring 13 and the rear ring 14 of the Deer. Comfort and stability became the main priority, as many as 16 high speed bearings from SKFjadi mainstay.

Oto2 says:
"So ... emang ZR Yamaha newcomer, must have been a lot of enthusiasts who directly Amendment ngelihat ubahannya though minimalist. Yamaha Soul has become the icon for lovers matic of the bars, make the ZR plasticity really not hard to take interest matic lovers.
Meanwhile, despite the appearance of the Honda Beat modified total, Elevator diface time again dong! Please be PR for AHM, what would wait for its flagship matic diembat ZR "?

MINERVA MASUK INDONESIA

http://3.bp.blogspot.com/_9hwySBBk82I/Sj7LvTXx8UI/AAAAAAAABEA/u75tNn470mQ/s320/minerva+scooter.jpg


Well, just yesterday ... .. I ngetest Minerva Sachs 250R motorcycle ... and various email or sms asking ... Good buy or brand name of Minerva Sachs-so ...? Or how mas .. not worth it .. ? Aura chills ... sportz bike broke down ... until well into me ... but because I drink Adem Sari ... so my body .. hot not cold ...! Not seleseee motor scooter motor lhaaa sportz ... ... already started to have symptoms of cold leads to hot ...!


Lageee .... began to ask leaked emails coming ... ...! Waduuugh, ... what I blame for leak taaagh ...? Anyway, ... many are wondering ... patches opo tho ... skutik cost Rp. 17an million ...? Yaagh shaped roughly like the picture above laaaagh ...! Plasticity once ... Minerva began to try ... to provide shock-shock design mindset ... especially hand ...! Obviously ... this could be a serious threat ... to the manufacturer's champion scooter ...! Lha wong ... obviously ... so consumers 'worship' will design ... and now ... the consumer mindset as digodaaa ...!

Penasaran gamana cara buat Angel Eyes pada lamu kita

http://2.bp.blogspot.com/_FFL2OIFOFZ8/SbMKoA70ZmI/AAAAAAAAJLY/LdULx9n6KBw/s400/08.jpg

Masih ingat waktu saya bikin AngelEyes dengan menggunakan Acrylic Rod dan UltraBright Led warna putih?Ada permasalahan yang ditemukan pada ekperimen #1 tersebut. Masalahnya adalah, UltraBright LED yang masuk ke Indonesia umumnya bermutu jelek dan intensitas cahayanya juga tidak sama untuk tiap LED nya.


Selain itu, UltraBright LED Membutuhkan masukan tegangan yang stabil di 4volt, kurang dari itu sinarnya tidak akan optimal, lebih dari itu akan cepat putus.

http://4.bp.blogspot.com/_yrrJDRLD2FY/SmsYZfDld4I/AAAAAAAAALU/yMML46tZzlM/s320/TY029.jpg

Gak heran kalo kita lihat produk-produk modifikasi bermerek ESDEPO buatan Taiwan yang menggunakan AngelEyes / Ring Light untuk mobil2 seperti Lancer Evolution, Honda, BMW E36, E34, dsb. Pada umumnya ditemukan LED ada yang mati/putus. Hal itu dikarenakan rangkaian LED tersebut hanya menggunakan Resistor sebagai pembatas arusnya.. padahal UltraBright LED membutuhkan LED DRIVER yang mensupply arus rata dan tepat bagi LED tersebut sehingga sinar yang keluar optimal dan tahan lama.
So.. lupakan Angel Eyes yang menggunakan LED deh … heheh.

Suatu ketika asik2 browsing dan googling..

Saya tertarik dengan produk NeonWire atau Glowire

Setelah berhasil memperoleh produk tersebut… saya mendapatkan seperti ini

http://1.bp.blogspot.com/_FFL2OIFOFZ8/SbMKn9s03SI/AAAAAAAAJLQ/Lqz4OMjjtgA/s400/07.jpg


jika disupply tegangan 12volt DC maka NeonWire tersebut akan menyala seperti ini..

Seru khan??..

http://4.bp.blogspot.com/_WYXbWPK2aHQ/SwWqQNTQS2I/AAAAAAAAATI/fgQQzxE1VC8/s1600/IMG_1164_a.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_dPZHoY1yQic/TDSrFXGl68I/AAAAAAAAAbs/d4yEDdB0SFE/s1600/hilux+2.jpg

Kemudian saya coba cari tau seperti apa sih dan bagaimana cara kerja si NeonWire ini.
Perhatikan gambar dibawah ini.

Terlihat bahwa lapisan pink pada inti NeonWire akan menyala ketika terjadi induksi listrik antara Core tembaga tengah dengan Ground Wire yang mengapitnya.
Untuk induksi listrik itu dibutuhkan inverter yang merubah tegangan 12volt DC menjadi listrik AC bertegangan tinggi (sorry belum dapat data voltnya).

Menyambung NeonWire ke Inverter dengan kabel, memerlukan trick khusus.
Simak gambar di bawah

Jangan lupa bagian ujung NeonWire harus ditutup/sealed.
Bisa menggunakan GlueGun-Stick, sealer, dsb.

BIKIN ANGELEYES - Eksperimen #2

Nah… jadi gatel lagi deh untuk segera eksperimen bikin AngelEyes generasi-2.
Dikarenakan diameter NeonWire terlalu kecil (hanya 2mm) maka saya coba cari akal untuk membuatnya menjadi lebih tebal.
Jalan-jalan ke Lindeteves-Glodok akhirnya dapat selang Nylon yang berdiameter dalam 2.5mm dan diameter luar 4mm (2.5mm X 4mm).

Kemudian saya coba masukkan NeonWire ke selang Nylon tersebut…
Wah.. asik.. pas banget… tapi kok seret banget ya…
Kalo gitu aku lap pakai WD40 dulu biar licin.

Nah.. setelah masuk jadinya seperti ini deh.

Kemudian selang Nylon dipotong dengan panjang sesuai diameter lampu di mobil saya… Saya buat 4 unit.

Juga dengan NeonWire, disiapkan 4 unit.

PENYOLDERAN

Langkah selanjutnya menyiapkan perkabelan… ini yang agak males benernya.. hehe.
Supaya mudah instalasi dan bongkar pasangnya.. saya putuskan untuk menggunakan jack earphone stereo(male-connector) sebagai konektornya.
Namun karena saya ingat yang akan dipakai adalah tegangan tinggi, maka saya pakai hanya 2 bagian ujungnya saja, sehingga ground dari jack earphone tersebut tidak digunakan (biar ga kesetrum).

Jadinya seperti ini..

Selanjutnya konektor lainnya (female-connector) diparalel untuk masuk ke Inverter.
Selanjutnya mulai penyolderan kabel ke NeonWire..

Uhuy.. siap nih buat di test..

Wuih.. bagus khan?

INSTALASI

Segera sebelum hari menjelang gelap, saya pasang AngelEyes tersebut di lampu mobil.

Begitu mulai malam.. saya tak sabar mencoba..

Jreng Jreng Jreeeeng… Waw.. mantaf bo!

BERGUMAM..
Rasanya satu unit inverter terlalu lemah untuk mensupply 4 unit angeleyes.
Saya akan cari deh rangkaian inverter dengan output lebih besar supaya sinar NeonWire bisa keluar dengan optimal.

Semoga bermanfaat.

Cari tahu knapa Mo anda bergetar



gbr.1

gbr.2

Cari tahu knapa Mo anda bergetar

Pantat Yamaha Mio dan Nouvo goyang-goyang? Atau malah bergetar? Waspadai gejala ini dengan mencurigai ausnya komponen bushing karet yang menempel di mesin (gbr.1), atau laher yang sudah oblak di engine bracket (gbr.2). Tapi ingat keduanya punya gejala yang berbeda.

“Kalau yang rusak bushing karetnya akan terasa bergetar di kaki pengendara. Ini karena fungsi karet meredam getaran jadi tidak maksimal lagi. Biasanya hal ini terjadi kalau karetnya sobek atau bahkan getas,” buka Adi Sutisna mekanik X Speed Matic di kawasan Bintaro, Jakarta Selatan.

“Sedang bila masalah datang dari laher di engine bracket oblak maka gejalanya bukan bergetar tapi goyang,” lanjutnya. Ini yang bikin limbung saat menikung. Gerakan naik turun mesin yang sekaligus jadi lengan ayun tidak lancar tapi ada yang mengganjal karena laher rusak.

Umumnya rusaknya dua komponen ini lebih disebabkan karena faktor usia. Tapi kualitas jalan yang sering dilalui juga menjadi penyebab memperpendek usia laher dan karet bushing. “Kalau terlalu sering lewat jalan hancur atau melalui jalan berlubang tentunya akan lebih cepat rusak,” ungkap Adi yang jago ngoprek CVT ini.

“Kalau sudah begini langsung diganti saja. Harga karet bushing dijual Rp 10 ribuan satunya, sedang satu buah laher dijual Rp 30 ribuan,” ungkap Aksa dari Bengkel Yamaha Mulia Motor di kawasan Permata Hijau, Jakarta Barat.

Cara bongkar pasangnya sebenarnya mudah bagi bengkel atau yang punya alat traker khusus. Tapi kalau belum berpengalaman serahkan saja ke bengkel terdekat. “Kalau kita biasanya langsung diketok pakai palu,” tutup Adi.